Erikoista sotemölinää

Sunnuntai 7.4.2013 klo 12:52 - maria


Sote-keittiön liepeillä on ollut tämän hallituskauden aikana monta häärijää. Vanhan viisauden mukaan soppa ei liian monesta kokista parane, mutta silti yksi jos toinen on käynyt tuomassa omia ainesosiaan pataan heitettäväksi. Mielipiteet ovat leiskuneet, kalikat kolisseet, padat ja kattilat soineet. Tokkopa edes Gordon Ramsay on tällaista meininkiä nähnyt.

Mölinästä huolimatta ja kaiken näennäisdraaman alla sote-uudistus etenee vakain ja aikataulun mukaisin askelin ja uusi sote järjestämislaki astuu voimaan aimmin ilmoitetun mukaan vuonna 2015,kun nykyisen lain voimassa olo lakkaa.

Viimeisimpänä käänteenä sote-keittiöön on nyt päättänyt punkea myös Timo Soini. Tervetuloa mukaanTimo! Mutta ensin faktat kuntoon.

Timo väittää, että sote-uudistuksen olisi pitänyt olla valmiina jo ennen kuntavaaleja. Erikoinen väite kaiken kaikkiaan ja paljastaa, että Timo ei ole perehtynyt asiaan kunnolla.

Sote-uudistus ei mitenkään voinut olla valmis jo kuntavaalien alla. Viime kuntavaalien alla asiantuntijoista koostuvalla työryhmällä oli toimeksiantonsa puitteissa työaikaa jäljellä vielä kaksi kuukautta.

Yhtäällä Timo syyttää hallitusta asiantuntijoiden näkemysten sivuuttamisesta, toisaalla hän vaatii, että hallituksen olisi pitänyt saada sote-uudistus valmiiksi jo ennen kuntavaaleja vaikka silloinen työryhmä ei ollut edes saanut työtään valmiiksi. No huh.

Laaja noin 30:n asiantuntijan ryhmä luovutti työnsä vuodenvaihteessa (toimeksiantonsa mukaisessa aikataulussa). Siitä alkoi sote-uudistuksen seuraava vaihe. Lähetin kuntiin selvityshenkilötiimit, joiden tehtävänä oli tuoda hallitukselle sosiaali- ja terveyspalveluiden alueellisia ratkaisuja. Nämä asiantuntijat tekivät työtä käskettyä ja luovuttivat esityksensä 19.3.

Toisin kuin Timo väittää, sote-uudistuksen valmistelussa ei ole sivuutettu asiantuntijoita. Sote-uudistuksen jatkotyössä asiantuntijoiden linjaukset ovat olennaisessa osassa ja tämä on myös kirjattu pöytäkirjoihin. Suuri osa, Timon väitteen mukaan sivuutetuista asiantuntijoista, on mukana myös uudistuksen seuraavassa vaiheessa eli itse sote-lakia valmistelevassa ryhmässä.

Aikataulullisesti työ tulee etenemään niin, että tämän vuoden aikana asiantuntija- ja virkamiestyönä kirjoitettava hallituksen lakiluonnos lähetetään kuntiin lausunnolle.  Kunnista saatu palaute otetaan mahdollisimman hyvin huomioon lakiesityksessä ennen kuin koko paketti menee eduskunnan käsittelyyn. Silloin eletään ensi vuoden kevättä, eikä syksykään ole eduskuntakäsittelylle aikataulullisesti myöhäinen. Itse laki astuu voimaan 2015.

Timo Soinin lisäksi viikonvaihteessa myös kokoomuksen Lenita Toivakka ja Sari Sarkomaa päättivät liittyä sote-keskusteluun. Heidän olisi ollut hyvä ennen ulostuloaan kysyä oman puolueensa sosiaali- ja terveyspoliittisen ryhmän kahdelta ministeriltä taustatietoja. Jos he olisivat kysyneet, heille olisi varmasti kerrottu, seuraavat faktat.

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä käsitteli viime perjantaina 5.4. sote-uudistuksen jatkotyöhön asettamani työryhmän toimeksiantoa. Yksikään ministeri ei kyseenalaistanut työryhmän puheenjohtajavalintaani. Työryhmä koostuu 16 asiantuntijasta joiden joukossa on kahdeksan selvityshenkilönäkin sote- valmistelun edellisessä vaiheessa toiminutta ihmistä. Sosiaali- ja terveyspoliittinen ryhmä toivoi vielä muutamaa lisänimeä jatkotyöhön.

Sovin kokoomuslaisten ministerien kanssa jo perjantaina, että heiltä tulee kolme lisänimeä, jotka otetaan työryhmään mukaan.

Sosiaalipuolen asiantuntemusta olen työryhmään valinnut edustamaan  kolme asiantuntijaa, perusterveydenhuollon asiantuntijoita on ryhmään nimettynä niin ikään kolme nimeä. Erikoissairaanhoitoa edustaa neljä asiantuntijaa. Näiden lisäksi työryhmässä on itse lain kirjoittamistehtävässä neljä juristia, joista kolme on hallitusneuvoksia ja yksi johtava lakimies Kuntaliitosta.

Valmisteluryhmän on työnsä aikana kuultava erilaisten ja eri puolilla maata sijaitsevien kuntien, opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöjen edustajia sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita.

Samaisessa sosiaali- ja terveyspoliittisen työryhmän perjantaisessa kokouksessa päätettiin myös, että voin antaa jatkovalmistelulle eli lain kirjoittamiselle työaikaa vuoden loppuun asti ja että heinäkuuhun mennessä tarvitaan ainoastaan eri kokoisten kuntien järjestämisvastuukysymysten ratkaisut. Lisäaikaa tuli johtuen kuntauudistuksen aikataulujen muuttumisesta.

Kokoomuslaisten kahden kansanedustajan ulostulot uudistuksen tässä vaiheessa herättävät kysymyksiä kokoomuksen sisäisestä tiedonkulusta. Voi kysyä onko kokoomuksen sisällä kaikki kunnossa, kun heidän kansanedustajansa vehkeilevät julkisuudessa kokoomuslaisten ministereiden itse linjaamaa hallituksen sote-uudistuksen valmistelua vastaan?

Olen toiminut uudistuksen eteenpäin viemisessä sosiaali- ja terveyspoliittisen ministeriryhmän linjausten ja hallituksen tekemien päätösten mukaisesti. Muunlainen toiminta ansaitsisi varmasti kritiikkiä hallituspuolueiden edustajilta.

Sosiaali- ja terveyspalvelut on saatava kuntoon. Niiden on annettu rapautua jo usean aiemman hallituksen aikana. Nykyinen hallitus on tarttunut rohkeasti poikkeuksellisen haasteelliseen ja intohimoja herättävään uudistukseen, ja asettanut sille kunnianhimoisen aikataulun. Uudistuksen vaikeusastetta on lisätty hallituksen toimesta ennestään asettamalla sote-uudistus alisteiseksi kuntauudistuksen onnistumiselle. Ja silti uudistus pitää saada onnistumaan. Omalta osaltani teen kaikkeni, että näin myös tapahtuu.

 

Avainsanat: sote-uudistus


Kommentit

19.5.2013 17:21  Дмитрий

Гузенина, теперь вся страна знает что ты тварь ебаная...
Круто правда?
И мы все раду тому факту, что Фины это тоже поняли.

(Meillä Venäjällä tietää, että Maria Guzenina-Richardson - hirveää)

12.5.2013 1:52  jarmo saustamo

Hienoa Maria ! Vihdoinkin sote valmis . Saa nähdä paraneeko lääkäripalvelut terveyskeskuksissa - toivottavasti, kun olet niin luvannut . Hanna Tainio kirjoittaa, että sote -uudistus ei ratkaise kaikkia ongelmia, mutta on oikean suuntainen .

9.4.2013 17:06  jyrkkä EI ulkomaisille miljardööreille

Kokoomuksen uusliberalisteja ei kiinnosta julkisen sektorin parantaminen, vaan julkisen alasajo ja lakkauttaminen.

Sitten ulkomaiset miljardöörit tulevat Suomeen taistelemaan monopoliasemista ja Katainen&Risikko ym. ojentavat ymmärtämättömyyttään ensinmainituille aseen jolla ryöstää suomalaiset kuluttajat: sen että kuluttajan on pakko ostaa markkinoilla vaihdettavaa asiaa. Pakko ostaa ei ole valinnan vapautta, pakko ostaa tarkoittaa rahoittajaa yrityskaupoille ja rahoittajaa monopolien muodostumiselle.

8.4.2013 12:30  Laila Laurinen

Minusta olisi nyt tarkeä- ja pääasia se,että pääsisimme lääkärille silloin,kun ihmisillä on tarvetta!
Nyt emme pääse lääkäriin juuri ollenkaan.
Täällä maaseudulla on niin puolueellista,että jos ei ole tuttu näiden vanhempien hoitajien kanssa,niin ei ole mitään mahdollisuutta saada osaavaa lääkäriä.
Eihän se ole sillä hyvä,että asiakas viskataan lopuksi jonkun kieltä taitamattoman,tai nuoren läpihuutojuttuna potilasta käsittelevän lääkärin tutkittavaksi,joka ei ymmärrä sairautta tutkia asiallisesti.
Kävin lääkärillä ja hänellä oli kaksi vuotta vanha sydänfilmi,minkä mukaan teki diaknoosin.
Pyysin printin sydänfilmistä ja siitä huomasin päiväyksen.
Miksi hoitajat eivät antaneet lääkärille sen hetkistä sydänfilmiä,joka oli kuitenkin otettu?
Ei voi luottaa näin ollen enää mihinkään!
Kysyä ei saa tälläisestä asiasta asianomaisilta. Olen saanut hyvin epämääräisiä vastauksia ja loukkaavia.
Tietävätköhän nämä hoitajat,kenen takia he siellä työpaikallaan yleensä ovat???
Käsitykseni mukaan,jos meitä potilaita ei ole,niin eihän heitäkään tarvita! Tämä olisi hyvä muistaa terveyskeskuksen hankilökunnan! Tämä nykyinen "HELLI" systeemi on saanut tämän kaiken aikaan!

Ministerille terveiset asiansivussa,että ei ole viisasta moittia edustaja Timo Soinia,koska hän on todella järkevä-ja asioihin perehtynyt.
Myös PS-puolueessa on korkeasti koulutettuja henkilöitä suurin osa.
Edustajat kuuntelevat kentän ääntä ja juuri sellaisia asioita,mihin toivomme parannusta.
Teillä on turhaa ottaa esille sellaisia toisarvoisia asioita ja juuri sellaisia mielipiteitä on turha kuunnella tämän uudistuksen myötä,joka ei korjaa yhtään tämän apua tarvitsevan ihmisen elämää.
Ehdimme hautaan suurin osa tämän maan puolustajista,ennen kuin minkäänlaista parannusta saamme asioihin.Lupaamisella kun ei paranneta,jos itse toiminta puuttuu.
Edes tämä ihmisten lääkäriin pääsyn helpottaminen tulisi kuntoon pikimmiten!
Emme me jaksa odotella vuoteen 2015 lakien valmistumisia ja kuinka kauan se vie aikaa vielä,kun jotain konkreettista edes tapahtuu?

8.4.2013 1:09  Leena Kyrönen

Haluaisin tähän viestiini pikaisen vastauksen, koska ystäväni kunto heikkenee nykyisessä tilanteessa!

8.4.2013 0:58  Leena Kyrönen

Mitä pitäisi tehdä, kun paras ystäväni MS tautia poteva, makaa Marian päivystyksessä jo toista vuorokautta, kun yhtään vuodepaikkaa ei ole hänen asuinalueellaan! Ulosteen ja oksennuksen hajussa ilman kuntoutusta ei ole mitenkään häntä helpottava tilanne! Miten tämänlaatuinen sairaanhoito voi olla hyvää??? Pitäisikö vielä supistaa hoitopiirejä? Hänellä lopetettiin pari kuukautta sitten kokeilulääke, joka toimi, seitsemän vuotta mutta kun ei ole tutkimuksia hoidin jatkosta, kokeilu hänen kohdallaan lopetettiin. Tämän jälkeen hän on ollut kahdesti sairaalahoisossa ja kunto todella merkittävästi heikentynyt. Älykäs eläkkeellä rehtori on kyseessä!

8.4.2013 0:43  nuori ylioppilas

Kannattaisikohan ne osinkoverorahat sittenkin lähettää suoraan Kyproksen pankeille? Ei EK niitä tarvitse.

Kyproksella ne rahat tulisivat suurempaan tarpeeseen kuin kotimaassa.

8.4.2013 0:36  Dr. Pivi

Voi hyvänen aika!!!

Miten tämä sikspäkkihallitus saa kaikki asiat sekaisin?

Filosofien "tutkimuksia" ostetaan ihmeellisillä valintaperusteilla ja edellytetyt tarjouskilpailut ohittaen.

Osinkoverotuksesta rakennellaan niin monimutkaisia hökötyksiä, että ministerit itsekään eivät ymmärrä mitä ovat tekemässä. Eiköhän näiden ministerien pitäisi lähettää riihikuivaa rahaa EK:lle erilaisille holdingyhtiöille jaettavaksi ja pistää osinkoverot piensijoittajien makseltavaksi vielä nykyistäkin selvemmin?

SOTE -uudistus se vasta outo viritewlmä on. Entisistä 21 keskussairaalapiiristä ollaan muodostamassa 21 SOTE-aluetta ja vanhoista viidestä ns. miljoonapiiristä muodostetaan viisi ERVA -aluetta. Tällainenko se on suomalaisen yhteiskunnan merkittävin terveydenhuoltouudistus kautta aikojen???

Ei tässä voi muuta kuin siteerata sikspäkin pääministeriä ja todeta "huikean fantastista" ja "toivon mukaan" kaikki menee hyvin.

7.4.2013 23:38  Damian Pankola

Ministereitä ei ainakaan kansa valitse, vaan meidän päättäjät ja on paljon muitakin polittisia valintoja johon kansa ei voi vaikuttaa.

7.4.2013 23:16  pasi

Älä välitä näistä narisijoista, Maria. Itse olet paikkasi kovalla työllä ansainnut ja teet varmasti kaikkesi meidän suomalaisten hyväksi. Se nyt vaan on niin, että muutokset aiheuttavat aina vastarintaa. Aikoinaan jo k-s opistolla sinua kuunnellessa sait minut vakuuttuneeksi siitä, että olet täysillä mukana työssäsi. Suurella sydämellä. Ja mitä sitten ihmiset näyttävät kritisoivan, on sinun taustasi MTV:n vj:na. Ei voi kuin ihmetellä, eiköhän sitä ihminen saa tehdä sitä työtä mitä haluaa ja mihin on valittu. Joka tapauksessa, hyvää kevättä sinulle. Niin työhön kuin vapaa-ajallesi!

7.4.2013 22:56  Kalevi

No, eihän ministeri itse näitä blogejaan osaa kirjoittaa. Sitä varten on avustajat.

7.4.2013 19:59  Jaakkima

Kaikki poliitikot ovat kansan valitsemia. Jopa Soini, joka ei näköjään tunne perusasioitakaan.

7.4.2013 19:27  Timo

Ei täällä nyt mitään kohtuuttoman tylyä kirjoittelua ole ollut, ministeri on julkisessa virassa, joten tietty henkilökohtaisuuksiin meneminen on viran tuoma etuoikeus.

Täti Monica ilmeisesti tautofonian keinoin haluaa korostaa sanomaansa ja vaatii ministeriä moderoimaan vieraskirjaa = rajoittaa sananvapautta! Onko niin, että saa esittää mielipiteitä, kunhan ne ovat vain samanmielisiä ministerin tai Monican kanssa?

Ja mitä tulee nimimerkkien käyttöön, niin jos kansalaisten nimimerkit katsotaan pelkästään puskasta ampumiseksi ja moraalittomaksi tavaksi, ei ministerienkään toiminta ole ollut kovin moraalista. On unohdettu moraali ja hyvät tavat. Niistä ei rangaista kuin korkeintaan seuraavissa vaaleissa, mutta kun ministerit jättävät noudattamatta lakeja, pitäisi siitä seurata jo oikeudellisiakin sanktioita.

7.4.2013 18:52  tiltu

Ei pelkkä sosialisti riitä pätevöittämään ministerin työhön. Syvällä mennään SOSSUT.

7.4.2013 18:55  nanuli

saisiko tämän kaiken suomeksi niin että kansa ymmärtää.....?

7.4.2013 18:51  Monica

Täytyy sanoa, että tämän blogin kommenttien taso yllätti - ikävästi. Nähtävästi ministeri ei moderoi kirjoituksia lainkaan? Nimimerkin tai pelkän etunimen takaa myrkynkylväjien on erittäin helppo laukoa mitä tahansa, kun ei tarvitse kantaa huolta vastuusta. Jäi ikävä maku suuhun. Asiallinen keskustelu erilaisine kriittisinekin mielipteineen vie asioita eteenpäin mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen ja mustamaalaus on yksinkertaisesti alhaista ja kuuluu viemäriin. Avosuisella, pidäkkettömällä räävinnällä tätä maata rakenneta.

Ministerinä Maria G. olet tehnyt mielestäni asiallista työtä. Kokoomuksen edustajien mielipiteet osoittavat tosiaan sen, että tieto ei kulje kokoomuksessa. En nimittäin halua uskoa sitä, että ne kaksi olisivat toimineet kokoomuksen johdon asialle laitettamina. Mokasivat pahan kerran. Vai olenko hyväuskoinen hölmö?

7.4.2013 18:50  Monica

Täytyy sanoa, että tämän blogin kommenttien taso yllätti - ikävästi. Nähtävästi ministeri ei moderoi kirjoituksia lainkaan? Nimimerkin tai pelkän etunimen takaa myrkynkylväjien on erittäin helppo laukoa mitä tahansa, kun ei tarvitse kantaa huolta vastuusta. Jäi ikävä maku suuhun. Asiallinen keskustelu erilaisine kriittisinekin mielipteineen vie asioita eteenpäin mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen ja mustamaalaus on yksinkertaisesti alhaista ja kuuluu viemäriin. Avosuisella, pidäkkettömällä räävinnällä tätä maata rakenneta.

Ministerinä Maria G. olet tehnyt mielestäni asiallista työtä. Kokoomuksen edustajien mielipiteet osoittavat tosiaan sen, että tieto ei kulje kokoomuksessa. En nimittäin halua uskoa sitä, että ne kaksi olisivat toimineet kokoomuksen johdon asialle laitettamina. Mokasivat pahan kerran. Vai olenko hyväuskoinen hölmö?

7.4.2013 18:42  karl marx ja äkkirysäys

SICKpackin Sinipunasirkus jatkaa näytäntökautta.

Hokkuspokkusta koko rahalla ja loput velalla.

Käteviä käännöksiä, näyttäviä kompastumisia ja käryjä suoraan osinko-rysän päältä.

Kansalle leipää jonoista ja sirkushuveja parhaasee katseluaikaan GoodmoodTV:ssä.

Suosittelen ala-arvoisista suorituksista kiinnostuneille kalastusta kanavalla.
Vain täällä alamittaisia lasketaan vapaaksi ja epä-älyllisiä aivopieruja kehutaan häpeämättömästi !

Tervetuloa. Osallistuvia veronmaksajia pistetään nyt halvalla ja täydestä hinnasta.

7.4.2013 18:24  Upi

Ehkä vanha viisaus olisi paikallaan, jos herra antaa viran niin myös järjen sen hoitamiseen,miten tässä tapauksessa onkaan käynyt.

7.4.2013 17:07  Asko Lahtela

Uusi ministeri KEHIIN! Kaikkien hallituspuolueiden KAIKKISTA ASIANTUNTIOISTA valittava, eikä Kansanedustajista. SOTE uudistus tarvii, asiantuntijan MINISTERIKSI. Mieti Maria, kun on todella ammittitaitoinen työministeri Ihalainen. Sillä ministöriöllä ei ole ongelmia! Vaikka asiat ovat vaikeita esim. nuorisotakuu. Odotan vastausta, onko ehdotuksellani mitään järkeä?

7.4.2013 16:48  Maria

Kirjoitti sitten itse ensimmäisen omakehuviestin ja jatkoi tuolla yllä olevalla tsemppitoivotuksella.

Kuten jo joku mainitsi, ei tiskijukan CV'llä pystytä juuri muita asioita hoitamaan, se on nyt todella nähty. Mistä näille oikein maksetaan?!

7.4.2013 16:44  mikko

Kysymys on arvovalinnoista minieterinä johtamisessa pitkälti, sekä siitä, ketä kuuntelee ja uskoo eri asioissa. Siihen riittää älykkyys ja sydän aika pitkälle, kunhan on oikeasti valmis tekemään töitä myös faktojen ymmärtämisen eteen. Näissä asioissa mielestäni Maria olet ihan hyvin pärjännyt. Jos voin jotain ehdottaa, niin selkokielistä tiivistelmää ryhmän / tiedottajan tekemänä, johon on helppo viitata: miksi, miten, milloin.

7.4.2013 16:33  Ihme

Ministerin virkaa hoitamaan pitäisi olla sellaisia henkilöitä, joilla on kyseisen alan koulutus ja työkokemus. Nyt meillä on esim. valtiovarainministerinä luokanopettaja, peruspalveluministerinä yo toimittaja, liikenneministerinä laborantti, jne... Siis täysin epäpätevää porukkaa siihen tehtävään, mitä hoitavat. Tavallisella työmaallakin vaaditaan sen alan paperit, mihin on ryhtymässä.

7.4.2013 15:53  Peku 65

Pikku neuvo. Kysykää niiltä jotka niitä töitä tekevät, koska ne osaavat miten homma hoidetaan. Jonkun siellä hallinnossa pitäisi tajuta se, et kansa tietää.

7.4.2013 15:43  Sipe 60 v

Tosiaan,aikaa sinulta löytyy pitkiin
kirjoituksiin blogiisi ja menet median
käsipuolessa juoruihin
ja käyt turhanpäiväistä keskustelua/
kirjoittelua heidän kanssaan!!!
Jumalauta rahaa palaa koko ajan
nyt valmista pöytään perkele..

7.4.2013 15:38  Jari

Ei kait siinä mitään. Luvattiin jo ennen kunnallisvaaleja. Minkä vuoksi kaikki on nyt niin epämääräistä. Sote, vero, kunta uudistus yms...

8.4.2013 11:16  Tero Leskinen

Erittäin asiallinen kirjoitus. Kiitos selventävistä faktoista! Sote-uudistus on mietityttänyt kerran jos toisenkin. Selväähän on ettemme voi jatkaa nykyisellä tavalla tulevaisuuteen kun vanhusväestön määrä kasvaa niin merkittävästi.

Blogin kommenttien taso kyllä yllätti myös minut, ja kuten todettua taso ei yllättänyt positiivisesti. Eikö ihmisillä ole todella muuta tekemistä kuin suoltaa tuollaista tekstiä nettiin? Surullista.

7.4.2013 15:04  ei vallan sokaisema

voisit vaikka erota. olet epäpätevä. lisäksi olet ajamassa asiaa mistä et ymmärrä mitään!

7.4.2013 13:57  Moona

Teet hyvää työtä erittäin vaikeassa erilaisia näkemyksiä vilisevässä tilanteessa. Vie vaan työ loppuun asti samalla lannistamattomuudella kuin tähänkin asti. Olet ihmisten puolella ja se tiedetään.

8.4.2013 12:27  Laila Laurinen

Minusta olisi nyt tarkeä- ja pääasia se,että pääsisimme lääkärille silloin,kun ihmisillä on tarvetta!
Nyt emme pääse lääkäriin juuri ollenkaan.
Täällä maaseudulla on niin puolueellista,että jos ei ole tuttu näiden vanhempien hoitajien kanssa,niin ei ole mitään mahdollisuutta saada osaavaa lääkäriä.
Eihän se ole sillä hyvä,että asiakas viskataan lopuksi jonkun kieltä taitamattoman,tai nuoren läpihuutojuttuna potilasta käsittelevän lääkärin tutkittavaksi,joka ei ymmärrä sairautta tutkia asiallisesti.
Kävin lääkärillä ja hänellä oli kaksi vuotta vanha sydänfilmi,minkä mukaan teki diaknoosin.
Pyysin printin sydänfilmistä ja siitä huomasin päiväyksen.
Miksi hoitajat eivät antaneet lääkärille sen hetkistä sydänfilmiä,joka oli kuitenkin otettu?
Ei voi luottaa näin ollen enää mihinkään!
Kysyä ei saa tälläisestä asiasta asianomaisilta. Olen saanut hyvin epämääräisiä vastauksia ja loukkaavia.
Tietävätköhän nämä hoitajat,kenen takia he siellä työpaikallaan yleensä ovat???
Käsitykseni mukaan,jos meitä potilaita ei ole,niin eihän heitäkään tarvita! Tämä olisi hyvä muistaa terveyskeskuksen hankilökunnan! Tämä nykyinen "HELLI" systeemi on saanut tämän kaiken aikaan!

Ministerille terveiset asiansivussa,että ei ole viisasta moittia edustaja Timo Soinia,koska hän on todella järkevä-ja asioihin perehtynyt.
Myös PS-puolueessa on korkeasti koulutettuja henkilöitä suurin osa.
Edustajat kuuntelevat kentän ääntä ja juuri sellaisia asioita,mihin toivomme parannusta.
Teillä on turhaa ottaa esille sellaisia toisarvoisia asioita ja juuri sellaisia mielipiteitä on turha kuunnella tämän uudistuksen myötä,joka ei korjaa yhtään tämän apua tarvitsevan ihmisen elämää.
Ehdimme hautaan suurin osa tämän maan puolustajista,ennen kuin minkäänlaista parannusta saamme asioihin.Lupaamisella kun ei paranneta,jos itse toiminta puuttuu.
Edes tämä ihmisten lääkäriin pääsyn helpottaminen tulisi kuntoon pikimmiten!
Emme me jaksa odotella vuoteen 2015 lakien valmistumisia ja kuinka kauan se vie aikaa vielä,kun jotain konkreettista edes tapahtuu?

7.4.2013 16:13  la-te

Maria olet osaava ja empaattinen henkilö, tsemppiä kaikkeen Sinulle :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini