Sote-tulkinnat - politiikan suola

Tiistai 29.1.2013 klo 11:59 - -maria


Huokaus! Ja toinen perään. Sote-uudistuksesta on veivattu viime aikoina mitä erikoisimpia tulkintoja.  Joskus tulkinnat ovat menneet pahasti todellisuuden edelle.

Avainsanat: sote, sairaanhoitopiirit, selvityshenkilöt, perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito


Kommentit

23.4.2013 12:17  S. Räihä

"Joidenkin mukaan hallitus olisi viemässä uudistuksella palveluita pois ihmisten läheltä"

Onko matka Vaasasta Turkuun lähellä??
Lähes 350 km ja 4 tuntia on ihmisten lähellä??

En todellakaan voi ymmärtää, kun lähempänäkin on YO-sairaalla jossa lapset voivat saada syöpähoitoja niin heidät siirretään Tamperaan yo-sairaalasta Turkuun.
Mikä järki tässä on???

Turussa lasten syöpäosasto oli o valmiiksi AHDAS! Lääkäreitä on 2,5, hoitajia liian vähän ja huoneet ovat koko ajan täynnä. Osa syöpälapsista joutuvat olemaan käytävillä, näillä lapsilla on myös EIRITTÄIN KORKEA INFEKTIORISKI!! Tavallinen flunssa voi olla tappava. Lapsi päihittää syövän, mutta kuoleekin johonkin perus infektioon.

TERVETULOA katsomaan mitä elämä lasten syöpäosastolla on!! Toivon todella sinun Maria vierailevan Turun ja Helsingin lasten syöpäosastolla.

Säästetään, säästetään... Säästäminen vain tapahtuu aivan vääristä paikoista.
Nyt voisitte kaikki siellä eduskunnassa, miettiä onko oikein säästää ihmisen hengestä vai voisitteko ottaa mallia Sauli Niinistöstä?

14.2.2013 15:52  Marja-Liisa Vesterinen

Minäkin olin pahoillani siitä, että tahallaan ymmärrettiin vääriin sairaanhoitopiirien (vanhojen ORGANISAATIOIDEN) lakkauttaminen. Kyse on sairaanhoitopiirien kuntayhtymien lakkauttamisesta hallinnollisina organisaatioina ja niiden toiminnan (erikoissairaanhoidon) siirtämisestä jollekin muulle sote-organisaatiolle. Esimerkii meiltä Etelä-Karjalasta: entinen Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri lopetettiin ja tilalle oerustettiin Eksote (Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri), jolle siirtyi entisen sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoito + lisäksi kuntien perusth,sos.- ja vanhuspalvelut. Eli vanha organisaatio lakkautetttin, toiminta jatkuu uudessa organisaatiossa.

16.2.2013 7:41  Joni Haahkola

Olen kyllä täysin samaa mieltä siitä että nämä ovat todellakin ihmisten perusoikeuksia ja tulisi aina olla etusijalla uudistuksia mietittäessä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini