Terveyskeskukset kuntoon!

Keskiviikko 13.4.2011 klo 4:51 - maria


Perusterveydenhuolto pitää rakentaa takaisin siksi ylpeyden aiheeksi, jota se vielä ennen 90-luvun lamaa oli.

Terveyspalveluiden kuntoon saaminen on yksi tulevan vaalikauden tärkeimmistä asioista. Terveyskeskusten nykyinen palvelu ei ole hyvinvointivaltiosta vaan ihan jostain muusta.

Hälyttävänä piirteenä nykyisessä suomalaisessa terveydenhuoltojärjestelmässä on sen eriarvoisuus. Kuin todistuksena tästä, köyhimpien kansalaisten elinajanodote ei ole noussut kahteenkymmeneen vuoteen, vaikka kaikkien muiden elinikä on tasaisesti pidentynyt.

Kohtuuttomat jonot terveyskeskuksissa ja virkasuhteisten lääkäreiden vähyys aiheuttavat liian usein kohtuutonta murhetta apua hakevalle ihmiselle. Terveyskeskuksesta apua hakenut kansalainen joutuu yhä useammin ohjatuksi yksityiselle terveysasemalle. Ei ole ihme, että yksityisten terveysvakuutusten ottaminen tulee yhä suositummaksi. Kaikilla ei vaan ole niihin varaa.

Näin vaalien alla on puhuttu aivan liian vähän siitä, mitä eri puolueet esittävät terveydenhuollon ongelmien ratkaisemiseksi.

Vaihtoehtoja kuitenkin on.  Keskusta tarjoaa maakuntamallia, vihreät viiteen erityisvastuualueeseen perustuvaa ostopoolimallia ja Kokoomuksella on Risikon mallinsa. Meillä demareilla omamme.

Risikon mallin hyviä puolia on sen kokonaisvaltaisuus ja käytännön haasteiden ymmärrys. Siinä sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteyttä vahvistetaan ja tuodaan terveyskeskuksiin muun muassa aiemmin erikoissairaanhoitoon kuuluneet silmä- ja korvalääkäreiden palvelut sekä gynekologit. Risikon malli on hyvä ja muistuttaa pitkälti SDP:n mallia.

Myös SDP:n esitys lähtee ajatuksesta, jossa perusterveydenhuoltoa, eli terveyskeskusten toimintaa vahvistetaan huomattavasti nykyisestä. Niin meidän kuin kokoomuksen mallissa karsittu byrokratia ja turhista rönsyistä eroon pääseminen edellyttää kuntahimmeleiden purkamista ja vahvoja peruskuntia. Keskustan malliin verrattuna tässä tulee näiden kahden mallin vahvuus. Tärkeintä on palvelu, ei byrokratia.

Vaativa erikoissairaanhoito tulee keskittää viidelle erityisvastuualueelle, joilla on riittävät resurssit. Vahvistuvia voimavaroja tulee käyttää laadun ja työskentelyolosuhteiden parantamiseen sekä hoitohenkilökunnan riittävyydestä huolehtimiseen. Myös vihreät ajavat viittä aluetta, mutta aika lailla eri lähtökohdasta.

 Vihreiden mallissa hyvää on ajatus viidestä piiristä ja monia ongelmia tunnistetaan oikein, mutta heikkoa sen sijaan mallin tarjoama takaportti massiiviselle palveluiden yksityistämiselle. Vihreät kutsuvat malliaan ostopoolimalliksi. Vihreät sanovat haluavansa eroon osaoptimoinnista, mutta käytännössä heidän mallinsa johtaisi juuri siihen. Se avaisi portit apposen selälleen terveyspalveluiden siirtymiselle kansainvälisten pääomasijoittajien liiketoiminnaksi.

 Keskustan maakuntamalli on tarjolla olevista puolueiden vaihtoehdoista heikoin. Se lähtee ajattelusta, jossa luodaan jälleen uusia hallinnon tasoja kuntien ja valtion väliin. Toteutuessaan se lisäisi byrokratiaa ja epäselvyyttä vastuissa, kun tavoitteena pitäisi pikemminkin olla molempien vähentäminen.

 

Keskusta on myös hellinyt ajatusta valtakunnallisesta terveysrahastosta. Rahaston ongelmana on ennen kaikkea sen sisältämä ajatus tilaaja- ja tuottajaorganisaatioiden täydellisestä erottamisesta, joka johtaa lähtökohtaiseen markkinaehtoisuuteen ja pahimmillaan täysimittaiseen yksityistämiseen.

Yksityisissä palveluissa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta meidän demareiden mielestä ihmisten terveyttä ei pidä myydä yritysten voitontekovälineeksi. Julkista sektoria on täysin mahdollista kehittää koko kansaa parhaalla mahdollisella tavalla palvelevaksi. Kyse on vain tahtotilasta.

 SDP: n terveydenhuollon malli lähtee voimakkaimmin yhteisen vastuun ajatuksesta. Aivan kuten terveys on jokaiselle ihmiselle suunnattoman arvokas, kansan terveys on maamme hyvinvoinnin perusta.

 Hallitsematon yksityistäminen pitää pysäyttää. Jos kunta päätyy ostamaan palvelua yksityiseltä terveysalan yritykseltä, tämän pitäisi olla aito valinta eikä pakko. Nykyisellään pakko sanelee esimerkiksi vuokralääkäreiden käytössä. Kunnat joutuvat liian usein ostamaan lääkärinsä yritykseltä sen sijaan, että saisivat palkata lääkärin virkasuhteeseen. Suomalaiset veronmaksajat ovat olleet tässä kehityksessä häviäjäpuolella, voittajina ovat olleet kansainväliset terveydenhuollon yritykset.

Terveydenhuoltojärjestelmäämme on tunkeutunut Troijan hevonen, joka ei ajattele kansalaisten etua, vaan omaa voittoaan. Yksityistä sektoria pitää hyödyntää, mutta sen ei saa antaa määrätä.

Kuntien pitää pystyä tarjoamaan laadukasta palvelua asukkaille ja hyviä työskentelyolosuhteita terveydenhuollon ammattilaisille. Tämä vaatii resurssien keskittämistä hallinnon sijasta palveluihin. Kuntarakennetta on siis kehitettävä, muuten ei palveluita pystytä vahvistamaan. Julkinen terveydenhuoltojärjestelmämme pitää saada sellaiseen kuntoon, että kenenkään ei edes tee mieli etsiä palvelua pankkikortti tai vakuutus kädessä. Jos tämä on mahdollista Britanniassa ja monessa muussa maassa, miksi se ei olisi mahdollista myös täällä?

Avainsanat: terveyskeskus, lääkärit, palvelut, terveydenhuolto uudistus


Kommentit

19.4.2011 9:48  Kapa

Empä todellakaan ole ymmärtänyt väärin markkinatalouden toimintaa.

On ihan totta että oikein niin eettisesti kuin taloudellisesti toimiva yritys levittää hyvää niin lähipiiriinsä kuin laajemmallekkin. Tässä asettelussa on kaksi isoa muttaa. Ensin tuo eettisesti, vaikkapa kalanjalostusteollisuus, pääosin Suomessa kunnossa mutta kansainvälisesti kuitenkin valtava egologinen ongelma isoissa tuotantopaikoissaan. Jatkuvasti leviävänä tulee olemaan ensinnä Etelä-Amerikassa ja sehän leviää aikanaan myös Eurooppaan ja mahdollisesti myös Suomeen. Ongelmallinen kun pitäisi syödä meidän kaikkien ja kala on hyvää ja terveellistä ruokaa mutta massa tuotanto pilaa vedet ja vesi on ehkä tärkeämpää kuin ruoka. Toinen mutta on, oikea toiminta myös taloudellisesti eli markkinatalous mielestäni oikein pitää tärkeänä julkisen- ja yksityisentalouden erillisyyttä ja sekaantumattomuutta toisiinsa. Se on ihan oikein jos se voisi ollakkin näin, mutta se on myös monin tavoin limittynyt nykyisin. Se että terveysalalalla merkittävä osa vuosittaisesta tuloksesta korreloi suoraan yrityksille ja sen asiakkaille maksettuihin Kelakorvauksiin ei ole oiken ja se vääristää todella vääristää niin kilpailua kuin alan koko kustannusrakennetta.

Ps. En pidä Nokiaa menetettynä vaan pikemminkin odotan osakkeen kurssikehitystä mielenkiinnolla ja samalla säästän vimmatusti jotta pystyn sitten investoimaan kun sen hetki on.

13.4.2011 11:48  Tannenberg

Guzenina jatkaa yksityisellä puolella töitä tekevien ihmisten systemaattista mollaamista. Aivan kuin ihmisten moraali ja halu tehdä työnsä hyvin romahtaisi siinä kohtaa, kun he vaihtavat kunnallisen työnantajan yksityiseen. Oma kokemukseni on täsmälleen päinvastainen, mutta kyllä SDP:ssä tietysti tiedetään tämäkin asia paremmin, onhan kaikenlainen valinnanvapaus ja ennenkaikkea taloudellinen vapaus kirosana sosialisteille, jotka osaavat päättää ihmisten rahoista paremmin kuin nämä itse. Hyvä ettei ehdoteta yksityisen palveluksessa olemisen kriminalisointia.

13.4.2011 12:08  Kapa

Hyvä Tannenberg lueppa Marian kirjoitus uudestaan ja tällä kertaa ihan aikuisten oikeesti.

Ei Maria sanallakaan kirjoita ihmisistä jotka tekevät töitä yksityisellä puolella. Hänhän kritisoi ykstyistä omistamista ja sen jakamaa voittoa terveydenhoidossa. Onko mielestäsi oikein että julkisilla terveydenhoidon varoilla tuetaan yksityistä bisnestä ja siellä tuotettavia voittoja.

Minun mielestäni olisi periaatteessa oikein että julkisinvaroin (kelakorvaukset) tuettaisiin vain niitä terveyspalveluita joita ei julkinen terveudenhoito tuota. Silloin yksityinen olisi yksityistä ja julkinen julkista ihan oikeesti.

Tsemppiä Marialle vaalikamppailun loppuun saakka.

13.4.2011 13:15  Tannenberg

"Terveydenhuoltojärjestelmäämme on tunkeutunut Troijan hevonen, joka ei ajattele kansalaisten etua, vaan omaa voittoaan."

"Yksityisissä palveluissa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta meidän demareiden mielestä ihmisten terveyttä ei pidä myydä yritysten voitontekovälineeksi."

Mikä muu viesti näissä lauseissa on, kuin se, että yksityisellä sektorilla työtä tekevät ihmiset ovat rahanahneita ja viittä vaille rikollisia, joiden eteneminen on nopeasti pysäytettävä lainsäädännön voimin ennenkuin uhkaava syöpä leviää.

Jos julkinen sektori on kerran niin tehokas ja toimiva, ei yksityisille palveluille luulisi löytyvät mitään markkinoita. Telkkarit, autot, laivat, rintaliivit, puutarhatyökalut ja pikkutakit kannattaisi sosialistien logiikalla myös tehdä kunnan omistamissa laitoksissa, jotta saataisiin yhteiskuntaa uhkaava yritteliäisyys aisoihin.

13.4.2011 14:10  Kapa

Ihmiset jotka tekevät työtä yksityisellä sektorilla tekevät vain työtään samoin kuin julkisella puolella.

Työnantajan yksityisellä puolella on useimmiten kanbsainvälinen yritys ja ainakin minulle on opetettu että yrityksen tärkein tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Toki omistajatkin saattavat olla ihmisiä, mutta he harvemmin kuitenkaan työskentelevät näissä terveyspalveluita tarjoavissa yrityksissä ja vielä harvemmin siellä suorassa asiakaspinnassa.

Troijan hevonenhan oli ulospäin hyvä ja kaunis, mutta oliko sekään todellisuudessa edes ulkoisten avujensa vuoksi tarpeellinen. Troijan hevosenkin todellinen tarkoitus oli vain tuottaa tekijöilleen voitto, kustannuksista ja keinoista välittämättä - samoin kansainvälisillä sijoittajilla tarkoitus on vetää oma siivunsa suomalisilta veronmaksajilta.

13.4.2011 15:10  Tannenberg

Voittoa tuottava yritys, joka myy tuotteitaan ja palveluksiaan vapailla markkinoille ihmisille, jotka niitä haluavat vapaaehtoisesti ostaa, on ilmestyskirjan kiljuva jalopeura.

Ihmisiltä linnatuomion uhalla kerätyillä verovaroilla kunnan töihin palkattu byrokraatti, jota ei voisi vähempää kiinnostaa, on sosialistisen edistyksen mannekiini ja varmastikin SDP:n äänestäjä.

Ongelma Guzeninan mielestä on siis se, että yhteiskunta ei syydä tarpeeksi pakkolla kerättyä rahaa hänen valitsemiinsa tarkoituksiin, vaan ihmisillä jää liikaa omaa rahaa, jonka käytöstä he voivat vapaasti päättää. Röyhkeimmät ostavat niillä vapaaehtoisesti palveluja yksityisiltä tahoilta, joiden takaa löytyy pahimmillaan kansainvälinen yritys.

Suomessakin on useita kansainvälisesti toimivia yrityksiä, joiden tuhoisa vaikutus näkyy suomalaisten arkipäivässä: Kone, Tieto, Outotec ja Metso ovat esimerkkejä niistä kansainvälisistä yrityksistä, joiden toimintaan olisi parasta puuttua kovalla kädellä hyvinvoinnin maksimoimiseksi mahdollisimman nopeasti. Onpa meillä pörssissä jopa hammaslääkäriketju, jossa riistokapitalismin keulakuvaksi on palkattu nainen. Naisten nyt sentään pitäisi ymmärtää pysyä turvallisella Guzeninan suosittelemalla kunnallisella sektorilla töissä, puhumattakaan että lähtevät omistamaan firmoja.

13.4.2011 20:28  von Stauffenberg

Nimimerkki Kepan horinat sisältävät sosialisteille tyypillisen kategorisen harhaluulon, jonka mukaan työnantaja tai yrittäjä on lähtökohtaisesti rikollinen, jonka keskeinen elämänsisältö koostuu työläisen riistämisestä.
Jos Maria tai Kepa olisivat joskus kokeilleet yksityisellä sektorilla työskentelyä, he ymmärtäisivät että työnantajan ja työntekijän välillä vallitsee keskinäinen sopimus taloudellisesta kompensaatiosta ynnä muista eduista. Ei ketään pakotetan töihin pyssyllä uhaten, kyse on vapaasta valinnasta.
Niin ikään herra Kepalla on vaikeuksia ymmärtää, että ilman yksityisen sektorin toimeliaisuutta Suomessa ei olisi lisäarvoa tuottavia tahoja - julkinen sektori vain kierrättää ihmisiltä kerättyä veropääomaa, ei sinänsä luo mitään.
Yksityinen sektori, tuo Suuri Saatana, viime kädessä mahdollistaa letkeän palkanmaksun kunnan ja valtion hommissa loisiville B-kenttäkelpoisuusluokan tyypeille.

14.4.2011 12:13  Kapa

Jaa'a

Jos Kepalla tarkoitetaan Kapaa ja vaikkei tarkoitettaisikaan niin vastaampa.

Olen työskennellyt vajaan kaksi vuosikymmentä yksityisen sektorin palveluksessa huolto- myynti- ja esimies tehtävissä ja reilut 20 vuotta itsenäisenä yrittäjänä.

Yrittäjänä olen oppinut pärjäämään omalla työlläni ja sen että ahneudella on aina ikävä loppu. Ahneus vie rikkomaan sääntöjä ja lakeja.

Yrittäjänäkin 90 % asiakkaistani on yksityiseltä sektorilta. Erilaiset puliveivari yrittäjät ovat asiakasjoukosta karsituneet ja mikäli joku erehtyy tarjoamaan työtä harmaalta vyöhykkeeltä, jää kyllä ilman minun työtäni. On vaan niin helppo hengittää ja nukkua kun toimii niin kuin yhteiskunnassa on sovittu.

Vaikka yrittäjä olenkin, niin herra en suostu koskaan olemaan, korkeintaan hyvä duunari.

Ei ole mitään vaikeutta ymmärtää lisäarvoa tuottavia tahoja, oravannahkoja keskenämme vaihtamalla emme tule toimeen kuten vaikkapa Timo Suuri näyttää asian ymmärtäneen.

Kysyisin arvon aatelisilta mitä lisäarvoa yhteiskuntaamme tuottaa kansainvälinen terveysalan- tai sijoittajayhtiö jonka suomalaisesta voittomarginaalista maksaa suurimman osan suomalaiset veronmaksajat Kelakorvausten muodossa ?

Yksityinen sektori ei minulle ole koskaan ollut Suuri Saatana pikemminkin sen kautta on pöytääni tullut leipä ja särpimet.

14.4.2011 12:47  Tannenberg

Mikäli kansainvälinen terveysalan yhtiö kykenee tuottamaan palvelut tehokkaammin kuin kunnan oma palvelutuotanto firmalle jää voittoa, josta se vieläpä maksaa veroja Suomeen, ja veronmaksajien rahaa säästyy tuottavuuden parantuessa. Sikäli kun olen terveyspalveluja käyttänyt, niin yksityisella homma tuntuu sujuvan. Eli lisäarvo on säästö veronmaksajille, mikäli julkinen sektori sieltä jotain ostaa ja hallitsee hankintojen hoitamisen (tässäkään julkinen sektori virkamiehiin sisäänrakennetun puutteellisen ammattitaidon vuoksi ole aina erityisesti kunnostautunut), ja lisäarvo palvelujen käyttäjälle on se, että saa ystävällistä palvelua silloin kun sitä tarvitsee.

KELA-korvaukset ovat kokemukseni mukaan käytännössä niin yhtä tyhjän kanssa, että en ole niitä jaksanut itse hakea, jos kortti on jäänyt kotiin. Periaatteessa korvaus on kuitenkin saatava, kun kerran yhteiskunta katsoo oikeudekseen periä tehottoman järjestelmän ylläpitämiseen tarvittavat rahat palkastani joka tapauksessa.

Poliitikoille yksityinen sektori ja vapaa kilpailu on tietysti hirvittävä uhka, koska mitä vähemmän rahaa liikkuu suoraan yritysten ja kuluttajien välillä ja mitä enemmän raha kiertää budjetin kautta, sitä tärkeämmäksi poliitikko saa itsensä tuntea. Mitä massiivisempi julkinen sektori, sitä varmemmin eduskunnasta pudonneelle poliitikolle avautuu leppoisa suojatyöpaikka veronmaksajien kustantamine etuuksineen.

14.4.2011 13:26  von Stauffenberg

Ystävämme Tannenbergin mainitsemasta nimenomaisesta syystä ("Mitä massiivisempi julkinen sektori, sitä varmemmin eduskunnasta pudonneelle poliitikolle avautuu leppoisa suojatyöpaikka veronmaksajien kustantamine etuuksineen") nämä Maria Guzeninat, Päivi Lipposen ja muut eduskunnasta putoavat vasuriehdokkaat puhuvat ylevänkuuloista potaskaa pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta - ainoastaan taatakseen itselleen edelleenkin letkeän tulevaisuuden muiden ihmisten kustantamana.
Moinen itsekkyys on kuvottavaa ja, demareiden älykkösiiven ykkösnyrkin Jukka "Nokka "Gustafssonin lempitermiä siteeratakseni myös loukkaavaa.

14.4.2011 13:26  Kapa

Yritykselle ei edullisempi hinta kuin kilpailijalla tai ystävällinen palvelu ole mikään lisäarvo - yritys mittaa aina lisäarvon euroissa tai senteissä. Mikäli yritys ei tee näin on se kohta entinen yritys.

Se mikä ei mahdu pieneen päähäni on että yksityisellä terveyspalvelufirmalla on paremmat palkat, paremmat tilat, parempaa yleensä kaikki ja julkinen sektori taas pienemmät palkat, omat tilat (yleensä) no laitteet pitää olla myös sellaiset joita yksityisen ei kannata kannattavuussyistä hankkia. Jos kaikkion parempaa (lue kalliimpaa) niin kuinka kaikilta kustannuksiltaan halvempi voi sitten olla kalliimpaa.

Yksinkertainen selitys on markkinataloudessa eli saadakseen markkinoilta tarpeeksi suuren volyymin pitää pystyä aloituksessa ostamaan markkinaosuutta vaikkapa sitten tekemällä tappiota väliaikaisesti. Asemoiduttuaan markkinoille yritys pystyy nostamaan hintoja koska kilpailijat ovat joutuneet sopeuttamaan toimintansa uuteen tilanteeseen. Agressiivisella kasvu startegialla toimiva yritys voi jopa painaa kilpailijat marginaaliin jonka jälkeen hinnat voi sanella koska oma kyky tuottaa palveluja on ylivoimainen. Tästä on usein kyse kun julkisia palveluja siirtyy yksityisten tuottamiksi.

14.4.2011 15:41  Tannenberg

Kapa: Kuvailemasi toimintatapa sopii tilanteisiin, joissa alalletulon kynnys on erittäin korkea. Näin ei asia ole perusterveydenhuollon kaltaisessa bulkkipalvelussa, jossa toiminnan aloittamiseen tarvitaan osapuilleen vastaanottovirkailija, lääkäri ja pari tuolia odotustilaan.

15.4.2011 13:02  Kapa

No niin, terveyspalvelut bulkkituote, hoh hoh.

Jään odottamaankin terveyspuolen omia ämpärifirmoja joita vilisee rakennuspuolella.

Julkinen puoli joutuu satsaamaan merkittävästi jotta pystyisi auttamaan myös harvinaisemmissa sairauksissa. Yksityinenkö keskittyy parantamaan vain kuumetta ja flunssaa toivon todella ettei näin ole.

Vanha totuushan on että flunssa paranee lääkärissä käynnin avulla viikossa ja ilman käyntiä seitsemässä päivässä.

Olen ylen hämmästynyt että terveyspalvelut ovat bulkkia, kuvastanee lähinnä kirjoittajan asennetta niin terveyten ihmisten kohdalla kuin taloudellisessa toiminnassa. Siis yritykset tuon logiikan mukaan saavat puuhata mitä vaan kunhan tulosta eli voittoa kertyy omistajille.

15.4.2011 13:42  von Stauffenberg

Nimimerkki Kapa on ymmärtänyt erään olennaisimman periaatteen markkinataloudesta väärin: kun yritys tekee tulosta, se vääjäämättä generoi hyvää myös ympäristöönsä.
Tästä syystä kelvollista tulosta tekevä terveyspalvelualan yritys paitsi edistää asiakkaittensa terveyttä levittää hyvää myös koko yhteiskuntaan.
Käänteisesti: silloin kun Nokia paukutti kovaa tulosta, oliko se mielestäsi haitallista suomalaiselle yhteiskunnalle eli myös niille jotka eivät olleet välittömässä suhteessa yritykseen? Sanoisinpa, että Nokian edesmenneestä menestyksestä oli hyötyä aivan jokaiselle suomalaiselle.

5.5.2011 16:08  Erkki Peltola

Hyvä Maria!
Ajattele suomalaista terveyssysteemiä lämmöllä jonka tiedän sinun sitä puolustavan.
Tiedätkö, että Tapiolan terveyskeskuksessa on hirveät jonot lääläreille.
Ehkä niitä kuukausien päästä voisi saada ajan.
Olen näkövammainen, enkä osaa kirjoittaa oikein hyvin. Äänestimme vaimon kanssa sihua.. Yritä tehdä parhaasi .Ymmärämme hyvin että olet yksi /kahdestasadasta Meidän jälkeen tulette myös te nuoremmat.
Kaikkea hyvää Sinulle ja yhteisille Tovereimmelle.
Näkövammainen
ps toivon että sijpittaisit minut mahdolliselle sähköpostilistallesi.
Kiitos

30.6.2011 0:29  piilolinssi

Toivottavasti uusi hallitus ottaa piilolinssin käteen ja panee tämän asian kuntoon! Kumma kun rahaa kerätään joka paikasta mutta sitten tällaisia perusjuttuja ei sada kuntoon...

5.9.2011 15:29  coach.com

KABUL, Afghanistan ? In life and death, Sabar Lal?s story was riddled
with conflicting narratives. Multimedia Map RelatedTroops Kill Man Linked
to Al Qaeda and Attacks (September 4, 2011) Coach Handbags Outlet
Times Topic: AfghanistanAfter the fall of the Taliban government in 2001,
he claimed to be on the side of the Americans in the hunt for Al Qaeda,Chanel Outlet
but United States troops accused him of helping Osama bin
Laden and his allies flee to Pakistan. Coco Chanel Outlet
After five years in the American detention center at Guantánamo Bay,
Cuba, he returned to Afghanistan in 2007 and built a new life with Moncler Store
his two wives and nine children. They lived comfortably in a wealthy section
of Jalalabad, one of the safer big cities in the country.
But suspicions lingered, and on Friday, Louis Vuitton Online
coalition and Afghan forces killed him in a night raid at his residence,
acting on intelligence that he had been using his wealth to help lead
and finance insurgent attacks in the Pech Valley in Kunar, Chanel Outlet
the northeastern province where he grew up. Coach Handbags
His death has angered members of the Afghanistan High Peace Council,
who are responsible for reconciliation efforts with militants.
Council members say that just days earlier they had won a promise from
coalition forces to stop bothering Mr. Lal after they had detained him last month.
NATO officials insist they had not detained him. Moncler Coats Outlet
These conflicting details, among many others, add to the puzzle of Mr.Cheap North Face
Lal?s life before and after Guantánamo. His killing comes as the Peace Council,
appointed by President Hamid Karzai, is struggling to persuade Taliban fighters
to lay down their arms and rejoin society. Some council members worried Sunday that
NATO?s raid on Mr. Lal?s compound could further undermine those efforts.
?It really hurts the prestige of the Peace Council among the people of Afghanistan,?
said Haji Deen Muhammad, a council member. ?More importantly, those
Taliban members who were released through our process Moncler Shop
are going to have big concerns that this will happen to them.? Coach Wallets
Council members said NATO and Afghan forces detained Mr. Lal,
who was in his late 40s, in an operation early last month, Louis Vuitton Outlet
then turned him over to the National Directorate of Security, Afghanistan?s main
intelligence agency. But after assurances from Afghan intelligence officials and
high-level government officials that he did not pose a threat, the council,
working closely with its NATO counterparts, obtained his release, said Farhadullah Farhad,
the council?s deputy chief executive officer. Coach Outlet Online
?Everybody was involved,? he said, adding, ?They would not have released him unless he was proven innocent.?
Lt. Col. Jimmie E. Cummings Jr., a spokesman for the NATO-led military coalition,
said that until the operation that killed Mr. Lal, NATO forces had never coach online outlet store
?detained him or had him in custody.? Officials with the National Directorate of
Security did not respond to questions on Sunday. www.louisvuitton.com
White House officials have long worried about Guantánamo detainees reverting
to terrorism after their release. More than 600 prisoners have been released
or transferred to prisons elsewhere since 2002, a Defense Department
spokeswoman said Sunday. Last year, the Obama administration told Congress
that 117 former detainees were confirmed or suspected of turning to
terrorist activity. The prison still holds 171 detainees. LV
Mr. Lal, who was identified in Guantánamo records as Sabar Lal Melma,
was viewed by officials there as someone more committed to self-interest than to any cause.
He had come from a wealthy family in Kunar Province and had ties to prominent tribal elders.
Through years of fighting against the Soviets in the late 1980s and later against the Taliban,
he knew the treacherous mountain terrain along the Pakistan border intimately,
information valued by American forces searching for Qaeda crossing routes.
After the Taliban?s fall in late 2001, coach.com
he was given the rank of brigadier general and put in charge of 600 border security troops in Kunar.
But as Americans searched for Bin Laden in the mountainous Tora Bora region south of Kunar,
they suspected Mr. Lal of orchestrating rocket attacks against American forces.
They also suspected that he and a prominent tribal elder were helping Arab fighters,
perhaps even Bin Laden himself, escape to Pakistan.

17.9.2011 10:23  supra footwear

Supra Shoes
Supra Footwear
Supra Skytop
Supra Skylow
Supra Tk
Supra Vaider

29.9.2011 12:00  replica watches for men

This unique seriously resolved this situation, treasure an individual!

29.9.2011 12:02  vintage wedding dresses

It had been a while since I visited web site with such quality information. Thansk so much for the useful data


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini