Euroopan kriisipaloissa naapurin mummon kalsareissa

Sunnuntai 10.4.2011 klo 11:06 - maria


Onko meillä menossa Portugalin, Saksan vai Suomen vaalit?

Meitä poliitikkoja syytetään usein siitä, että unohdamme arjen asiat. Nyt näin on käynyt television vaalitenttejä vetäville toimittajille.

Televisiotenttejä seuratessa joku voi luulla, että näissä vaaleissa on vain yksi tärkeä ja kaiken ratkaiseva aihe. Alan epäillä, että Suomen kansaa kiedotaan tässä sumuverhoon.

Väliaikaisesta Euroopan kriisirahastosta puhutaan yksityiskohtia myöten perusteellisesti. Vaaliväittelystä toiseen kuvio on mennyt suurin piirtein näin. Jutta Urpilaista haastetaan kerta toisensa jälkeen selventämään SDP:n jo selvennettyä kantaa pankkien vastuuseen saattamisesta. Jutan jälkeen ääneen pääsee Jyrki, joka nostaa sormensa opettajamaisesti ja sanoo, mutta Jutta hei tässä sammutetaan pensaspaloja. Jonka perään kylmäkiskoinen Kiviniemi alkaa toistaa kuinka hyvin kaikki oikeastaan on hoidettu.

Mutta ei ole. Suomi lähti sammuttamaan Euroopan kriisipaloja naapurin mummon pyykkinanurulta napatut kalsarit jalassa, vaikka jokainen tietää, että oikea palomies laittaa itselleen kunnon suojan ennen kuin ryntää liekkeihin. Jostain kumman syystä yleensä kriittisesti kaikkeen suhtautuvat valtalehtien toimittajatkin ovat nielleet Kataisen ja Kiviniemen vaihtoehdottomuuden mantran ja tukevat sitä.

Vaalikeskusteluihin toisi kaivattua raikkautta jos Kiviniemeä ja Kataista hiillostettaisiin yhtä intensiivisesti kotimaan asioista ja hyvinvointipalveluiden tulevaisuudesta kuin Urpilaista SDP:n pyrkimyksestä saada eurooppalaisiin pankkeihin rotia.

Lasse Lehtinen totesi viisaasti IltaSanomien kolumnissaan, että kansalle ei ole osattu kertoa, että vakautusrahastosta käytävässä keskustelussa on kyse Euroopan pankkien kurjasta kunnosta ja siitä, että Angela Merkelin hallitus ei uskalla sikäläisten vaalien takia käydä omien veronmaksajiensa kukkarolla.

Omien veronmaksajiensa kukkaron sijaan Euroopan talousveturi Saksa käy suomalaisten veronmaksajien kukkarolla. Saksalaisille pankeille annetut rahat ovat pois suomalaisten hyvinvointipalveluista.

Kokoomus hehkuttaa vaalimainoksissaan haluavansa viedä Suomea kohti paremminvointivaltiota. En ole kuullut yhdenkään toimittajan kysyvän kriittisesti, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Tulevan vaalikauden tärkeimpiä asioita tulevat olemaan muun muassa terveyskeskustemme, vanhustenhoitomme, päihde- ja mielenterveyspalveluidemme, vammaispalveluidemme ja päiväkotiemme tulevaisuus. Nämä ovat asioita, jotka koskettavat suoraan tai välillisesti suurinta osaa suomalaisista.

Onko kokoomus vahvistamassa palveluiden yksityistämistä ja näin heikentämässä koko kansalle tarkoitettuja julkisia palveluita? Miksi Kiviniemi päästetään kuin koira veräjästä kun hän ei suostu vastaamaan tulevan vaalikauden leikkaustarpeista? Äänestäjän kuluttajansuoja ei ole kovin korkealla näissä vaaleissa.

Yksi poikkeus onneksi löytyy. TV 1:n puheenjohtajatentissä toimittaja Riikka Uosukainen kysyi Kiviniemeltä leikkauslistoista, joita juuri nyt valmistellaan Kiviniemen itsensä johdolla. Uosukainen kysyi, miksi Kiviniemi väittää, että ei tarvitse leikata, että huijaako Kiviniemi? Kiviniemi vastasi, että kyse ei ole leikkauslistoista vaan viisaasta taloudenpidosta. Ja taas tuli mustasta valkoista. Mutta sekin keskustelu tyrehtyi ajanpuutteeseen.

Siihenkään kukaan ei ole tarttunut, että Katainen väittää hänen ja Sauli Niinistön olevan aivan samoilla linjoilla talouspolitiikassa. Eivät ole. Tässä olisi todellinen journalismin paikka.

Loppuun autovertaus. Ostaisitko käytetyn ja katsastamattoman auton uuden hinnalla? Käytetty ja katsastamaton hallitus on yhtä huono investointi.

Avainsanat: kreikan kriisi, portugalin kriisi, talous, hyvinvointipalvelut


Kommentit

10.4.2011 17:08  sama

anteeksi kirjoitusvirheet - olin niin tuohtunut että...

10.4.2011 17:06  Kukka

Erittäin HYVÄ että otat asian esille, moni tavallinen äänestäjä, työntekijä ja lapsiperheellinen ajattelee juuri noin!
Ylipäätään surullista ettäskä toimittajat että moni ehdokas ei tiedä työssäkäyvän pikku/keksipalkkaisen elämästä yhtikäs mitään. Mitä me, jotka sinnittelemme työn ja perheen puristuksessa jatkuvati nousevien kulujen ja hinnannousujen paineissa tiedämme ottaa kantaa tai ymmärrämme, pitäisikö nyt miljardien tukipakeeteja tai takuita antaa jollekin maalle. Kyllä ne on viisaat jotka sen tekee, halutaan me tai ei. Joten sen asian parissa on turha meidän askarrella pelkästään. Eläkeikä, työelämän laatuasiat, verotus, lapsiperheiden jälkeen jääneet etuudet, ym ym olisivat tärkeitä aiheita. Em aiheista kokoomus on KAIKKEIN kauimpana, Jyrkikin vieraantunut täysin arjesta vaikka on lapsiperheen pää. Työstä ja yrittämisestä vain hokee. Alkaa kuulostaa kohta esko aholta huh. Onnea matkaan. Ihanaa kun jollain on jalat maassa ja terve järki päässä, kuten Sinulla.

10.4.2011 16:58  Raimo Hämäläinen

Totta puhut, Maria. Ei tuosta kaikkien muka kauhistelemasta köyhyysongelmastakaan juuri ole puhuttu. Kokoomuksen orwelilainen uuskieli tuntuu menevän täydestä ainakin mtv:n kanavilla.

10.4.2011 16:21  Mikko

Kiitos kun nostit tärkeän asian esiin. Vaalitentit nykymuodossaan ovat aika surkeita näytelmiä ja toimittajien samoja teemoja jauhava kysymysrumba oikeastaan vain etäännyttää arkea elävät ihmiset päivänpolitiikasta. Ilmeisesti jonkun tahon etu kuitenkin on, että näitä samoja teemoja toistetaan, eikä esim. sosiaali- aja terveyspuolen kysymykset nouse keskiöön. Ihan mielellään kuulisi puheenjohtajien väittelyä esim päiväkotien ja koulujen ryhmäkokojen säätämisestä lailla, millainen alkoholipoliittinen kokonaisohjelma maahamme tarvittaisiin, mielenterveyspalveluiden hoitotakuusta tai kuinka vanhuspalvelut jatkossa käytännössä turvataan.

10.4.2011 15:52  Tapani Helin

Hyvä Maria, nyt olet oikealla asialla. Valitettavasti äänemme menivät Jutalle, koska asumme Vaasan vaalipiirissä. Mutta juuri tämä toimittajien asiattomuus minuakin on harmittanut, varsinkin entisenä toimittajana.

11.4.2011 8:34  TV-tentti

Kuse Niina, kuse!

11.4.2011 10:47  Tannenberg

Maria on tuttuun tapaan ostamassa ääniä muiden rahoilla, eli käden ovat syvällä pienen yksityisella sektorilla työskentelevän vähemmistön taskuissa. Tämä vähemmistö joutuu elättämään eläkeläiset, kansanedustajat, opettajat, sairaanhoitajat ja sosiaalitoimiston tädit.

Vastikkeettomalla rahan jakamisella tuhotaan vähemmän aikaansaavan väestönosan itsetunto ja tehdään heistä sosiaalidemokraattien tahdottomia syöttiläitä, joiden ainoa tarkoitus on legitimoida byrokraattien työpaikat ja kerätä sääliä, jotta Guzenina voi ratsastaa heidän tyhjänpäiväisellä olemassaolollaan eduskuntaan pitämään yllä köyhyyden ja toivottomuuden rakenteita.

Tyypillistä sosialistista propagandaa on SDP:n harjoittama yksityisen palvelusektorin systemaattinen mollaaminen. Miltä näistä tärkeää työtä tekevistä ihmisistä tuntuu aamulla mennä töihin, kun meillä on eduskunnassa puolue ja siellä erityisesti Maria Guzenina esittävässä loukkaavia kommentteja veronmaksajien rahoilla tavallisten suomalaisten jokapäiväisestä työstä? Maria Guzeninalle kelpaavat vain juopot ja elämänsä karille ajaneet ihmisrauniot, joille hän jakaa ylemmyydentuntoisesti almuja Arkadianmäen graniittilinnasta.

SDP on suurten ikäluokkien etujärjestö, jonka ainoa ideologia on turvata puolue-eliitille helppo elämä valehtelemalla kansalle, että kaikki voivat jäädä yhtä aikaa eläkkeelle ja työssäolevien veroastetta voi nostaa loputtomasti. . Tyypillisenä esimerkkinä Kimmo Kiljusen HS:n yleisönosastokirjoitus, joka paljasti, ettei SDP:ssä ymmärretä edes eläkejärjestelmän perusasioita.

11.4.2011 11:04  Ilkka Stieren

Hyvä Maria! Puhut tosiaan asiaa. Pitkässä juoksussa Kreikan, Irlannin ja Portugalin kriisit ovat ohimeneviä, mutta Suomen hunningolla olevat eläkeläis- perhe- ja lapsiasiat, terveydenhuolto (esim. maan eri sairaalapiirien potilastietokantojen yhteensopimattomuus) ovat niitä joilla on todellinen merkitys pitkälle tulevausuuteen. Näitä pitää hoitaa kuntoon seuraavia sukupolvia varten. Nämä eivät ole eurokriisivaalit, vaan nyt valitaan eduskunta seuraavaksi neljäksi vuodeksi! Kriisit tulee ja menee, näin on ollut, on ja tulee olemaan. Jutta on oikeassa, pankit ja sijoittajat on vedettävä mukaan vastuuseen. Jos näin ei tehdä, niin millä sitten rakennetaan hyvinvointivaltiota, jos Suomen pitää maksaa miljardeja muiden maiden holtittomuudesta!

11.4.2011 13:58  Pää pensaaseen - sanoi äänestäjä Islannissa

Vilkaiskaa edes, mitä talouselämän lehdistössä asiasta puhutaan. Islannin matokuurikin takaisinmaksuineen kestäisi ainoastaan 2046 saakka. Yhden sukupolven pituus on 25 vuotta. Ehkä siinä ajassa omatekoiset Euroopan finanssiongelmat ovat ilmaston lämpenemisen myötä jääneet nousevan meriveden alle.

12.4.2011 0:41  von Stauffenberg

Maria Guzenina on Päivi Lipposen ohella maamme johtava kaunan ja kateuden lietsoja, kummankin poliittinen "ura" rakentuu ainoastaan toisten tekemisistä rutisemiselle (kuten tämäkin huumoriblogi sattuvasti todistaa) ilman että kumpikaan tekisi mitään tai esittäisi ainuttakaan järkevää vaihtoehtoa.
No onneksi kohta päästään molemmista kun demarit häviävät 10-15 paikkaa. Putoajien joukossa ovat Päippyli ja Maria.

12.4.2011 10:29  Yrittäjä

Täysin samaa mieltä Maria! Loistava kirjoitus, hyvä! Sait jopa muiden puolueiden kannattajilta kommentteja, joten sanomisesi kiinnostavat yli puolue rajojen :D . Lippu korkealla vaan :D

30.6.2011 0:31  vippi

Aivan samaa mieltä! Maria on kyllä yksi ehdottomasti suomen viisaimpia (ja kauneimpia) naisia.

4.8.2011 0:26  kulutusluotto

Aivan totta Maria. oli taas tosi mielenkiintoista luettavaa

5.9.2011 15:28  coach.com

KABUL, Afghanistan ? In life and death, Sabar Lal?s story was riddled
with conflicting narratives. Multimedia Map RelatedTroops Kill Man Linked
to Al Qaeda and Attacks (September 4, 2011) Coach Handbags Outlet
Times Topic: AfghanistanAfter the fall of the Taliban government in 2001,
he claimed to be on the side of the Americans in the hunt for Al Qaeda,Chanel Outlet
but United States troops accused him of helping Osama bin
Laden and his allies flee to Pakistan. Coco Chanel Outlet
After five years in the American detention center at Guantánamo Bay,
Cuba, he returned to Afghanistan in 2007 and built a new life with Moncler Store
his two wives and nine children. They lived comfortably in a wealthy section
of Jalalabad, one of the safer big cities in the country.
But suspicions lingered, and on Friday, Louis Vuitton Online
coalition and Afghan forces killed him in a night raid at his residence,
acting on intelligence that he had been using his wealth to help lead
and finance insurgent attacks in the Pech Valley in Kunar, Chanel Outlet
the northeastern province where he grew up. Coach Handbags
His death has angered members of the Afghanistan High Peace Council,
who are responsible for reconciliation efforts with militants.
Council members say that just days earlier they had won a promise from
coalition forces to stop bothering Mr. Lal after they had detained him last month.
NATO officials insist they had not detained him. Moncler Coats Outlet
These conflicting details, among many others, add to the puzzle of Mr.Cheap North Face
Lal?s life before and after Guantánamo. His killing comes as the Peace Council,
appointed by President Hamid Karzai, is struggling to persuade Taliban fighters
to lay down their arms and rejoin society. Some council members worried Sunday that
NATO?s raid on Mr. Lal?s compound could further undermine those efforts.
?It really hurts the prestige of the Peace Council among the people of Afghanistan,?
said Haji Deen Muhammad, a council member. ?More importantly, those
Taliban members who were released through our process Moncler Shop
are going to have big concerns that this will happen to them.? Coach Wallets
Council members said NATO and Afghan forces detained Mr. Lal,
who was in his late 40s, in an operation early last month, Louis Vuitton Outlet
then turned him over to the National Directorate of Security, Afghanistan?s main
intelligence agency. But after assurances from Afghan intelligence officials and
high-level government officials that he did not pose a threat, the council,
working closely with its NATO counterparts, obtained his release, said Farhadullah Farhad,
the council?s deputy chief executive officer. Coach Outlet Online
?Everybody was involved,? he said, adding, ?They would not have released him unless he was proven innocent.?
Lt. Col. Jimmie E. Cummings Jr., a spokesman for the NATO-led military coalition,
said that until the operation that killed Mr. Lal, NATO forces had never coach online outlet store
?detained him or had him in custody.? Officials with the National Directorate of
Security did not respond to questions on Sunday. www.louisvuitton.com
White House officials have long worried about Guantánamo detainees reverting
to terrorism after their release. More than 600 prisoners have been released
or transferred to prisons elsewhere since 2002, a Defense Department
spokeswoman said Sunday. Last year, the Obama administration told Congress
that 117 former detainees were confirmed or suspected of turning to
terrorist activity. The prison still holds 171 detainees. LV
Mr. Lal, who was identified in Guantánamo records as Sabar Lal Melma,
was viewed by officials there as someone more committed to self-interest than to any cause.
He had come from a wealthy family in Kunar Province and had ties to prominent tribal elders.
Through years of fighting against the Soviets in the late 1980s and later against the Taliban,
he knew the treacherous mountain terrain along the Pakistan border intimately,
information valued by American forces searching for Qaeda crossing routes.
After the Taliban?s fall in late 2001, coach.com
he was given the rank of brigadier general and put in charge of 600 border security troops in Kunar.
But as Americans searched for Bin Laden in the mountainous Tora Bora region south of Kunar,
they suspected Mr. Lal of orchestrating rocket attacks against American forces.
They also suspected that he and a prominent tribal elder were helping Arab fighters,
perhaps even Bin Laden himself, escape to Pakistan.

17.9.2011 10:24  supra footwear

Supra Shoes
Supra Footwear
Supra Skytop
Supra Skylow
Supra Tk
Supra Vaider

29.9.2011 12:00  replica watches for men

Very helpful info. Thank you, great share.

29.9.2011 12:01  vintage wedding dresses

Damn, nice site. I came across this on Bing, and I am really happy that I did. I will definately be coming back here more often. Wish I could add to the info and bring a bit more to the post, but am just reading as much info as I can at the moment.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini