Vihreiden maahanmuutto - auta Osmo!

Lauantai 27.3.2010 klo 9:30 - maria


Vihreät ovat viime aikoina hyökänneet Sdp:n maahanmuuttopolitiikkaa koskevia puheenvuoroja vastaan monellakin rintamalla. Vihreät syyttävät meitä demareita populismista, koska olemme kertoneet tiedostavamme tarpeen korjata maahanmuuttopolitiikkaamme esimerkiksi turvapaikanhakijoiden hakemusten liian pitkien käsittelyaikojen lyhentämiseksi ja koska tunnustamme myös ne haasteet, joita voi syntyä erilaisten kulttuurien kohdatessa arjen tasolla. Haluamme myös, että Suomessa noudatetaan Suomen lakeja.

Nyt taitaa olla niin, että vihreät sortuvat itse populismiin.

Se, mitä esimerkiksi puoluesihteeri Laturi tai puheenjohtaja Sinnemäki Sdp:n kannanotoissa kauhistelevat on hyvin lähellä niitä ajatuksia, joita vihreiden entinen johtaja linjasi vain muutama vuosi sitten.

Lainaan seuraavassa Vihreiden (ainakin toivottavasti edelleen) ideologisen johtajan Osmo Soininvaaran blogia vuodelta 2007. Se on hupaisaa kyllä otsikoitu juuri samoin sanoin, joita Sinnemäki ja Laturi nyt paheksuvat yhteen kiivaaseen ääneen, kun ne lausutaan Sdp:n taholta.

 ***

Osmo Soininvaara

Maassa maan tavalla

8.9.2007 ·

Suomi on mitä ilmeisemmin – ja toivottavammin – lisääntyvän maahanmuuton kohteena. Se edellyttää meiltä vieraiden tapojen suvaitsemista. Suvaitsevaisuudessa ei kuitenkaan pidä mennä kuinka pitkälle hyvänsä. Jos haluaa muuttaa Suomeen, on hyväksyttävä, että Suomessa noudatetaan Suomen lakia.

Suomalaisilla saattaa olla vähän opiskelemista paisti curryn hajun sietämisessä myös eri uskontojen tasapuolisessa kohtelussa. Aika imperialistisia ja uskonnonvapauden vastaisia piirteitä sisältyy myös eräisiin islamilaisuuden suuntauksiin.

Voisi olla paikallaan, että maahanmuuttajille jaetaan lyhyt luettelo siitä, mikä Suomessa on eri tavalla kuin heidän synnyinmaassaan ja että maahanmuuttaja pannaan allekirjoittamaan sitoumus noudattaa näiltä osin Suomen lainsäädäntöä. Tämähän on sinänsä toimenpiteenä turha, koska Suomessa noudatetaan Suomen lainsäädäntöä ihan ilman allekirjoituksiakin. Joka tapauksedssa tämän sitoumuksen allekirjoittaminen olisi edellytys työ- tai oleskeluluvan saamiselle.

Esimerkiksi tällaisia kohtia voisi tuossa julistuksessa olla

1) Kunniamurha tulkitaan Suomessa murhaksi, josta saa Suomessa saman rangaistuksen kuin muistakin murhista, pääsääntöisesti elinkautisen rangaistuksen.

2) Raiskaus on aina rikos.

3) Nainen ei ole miehensä määräysvallan alainen. Hänelle on oikeus omaan taloudelliseen vapauteen, opiskeluun ja myös avioeroon.

4) Tyttöjen ympärileikkaus on Suomessa rikos ja sitä se on myös, vaikka toimenpide tehtäisiin maan rajojen ulkopuolella. (Suomen rikoslakihan on aika kattava. Alaikäisen prostituoidun käytössä Thaimaassa voidaan tuomita Suomen lakien muikaan, vaikka teko olisi Thaimassa sallittu.)

5. Suomessa vallitsee uskonnonvapaus, mikä merkitsee myös, että jokaisella on oikeus erota uskontokunnastaan.

6) Järjestetyt avioliitot eivät ole Suomessa sallittuja, vaan avioliiton ehtona on molempien vapaa tahto.

***

Kiitos Osmo järjen äänestäsi.


Kommentit

31.3.2010 10:09  hara

Vai suurin huoli on turvapaikkahakemusten käsittelyn hitaus.
Miksi toisesta EU-maasta tulee "turvapai-
kanhakijoita" kts. bulgaarit/Paimio
Lue Vartti-lehdestä Herttoniemen tapaus
ja niin edelleen.Asioista pitää pystyä kes-
kustelemaan ja puhumaan niiden "oikeilla
nimillä".Belgia miettii burkhan käytön estämistä kaduilla,Suomessa ollaan kohta
samassa tilanteessa.

29.3.2010 23:37  Kotilainen

Älkää uskoko Juttaa!

SDP on aina kaikin mahdollisin tavoin halunnut lisätä hallitsematonta maahanmuuttoa, ja nyt hädissään yrittävät kalastella Perussuomalaisten ääniä.

Säälittävää!

Lukekaa Halla-ahon kotisivuilta kirjoitus "tiedote eduskuntavaaleihin 2011 liittyen".

28.3.2010 22:43  Juha Poutanen Seinäjoen perussuomalaiset.

onko sossut alkaneet panikoimaan? Näillä Jutan viimeaikaisilla kommenteilla toivotan hänet tervetulleeksi perussuomalaisten jäseneksi. Ilmeisesti PS:n seuraava rökälevoitto pelottaa sen verran, että vanhat suuret alkavat pilkkiä meidän kairaamalla reijällä. Ei tule onnistumaan!

27.3.2010 15:17  Tapan

Kylläpä oli sujuvasti kopioitu Soinivaaran mietteitä, mitä tulee Marian juttuihin niin eipä kovinkaan älykästä textiä sieltä suollettu kokonaisuudessaa tyypillistä SDP:n tasapaksua höpötystä.

27.3.2010 9:57  Tapio Piispanen, Espoo

Juttahan melkein joutuu maksamaan tekijänoikeuspalkkiota Osmolle =o). Jutan puheessa käytettiin toki eri sanoja ja esimerkkejä, mutta ideahan on aivan sama!

27.3.2010 10:24  Hannu

Hyvä Maria!

27.3.2010 11:31  milja

Vihreiden toiminta on ollut todella sekavaa. Ei pidetä kiinni niistä perusperiaatteista, joiden takia monet heitä äänestivät. Nyt tämä maahanmuuttokeskustelun populisoiminen vie heiltä viimeisetkin rippeet selkärangasta. Ikävä on Soininvaaraa.

27.3.2010 15:31  Irvi Kaikkonen

Pari päivää sitten tapahtui rasistinen joukkotappelu Helsingin Herttoniemen metroasemalla. Valtamedia vaikeni tästä täysin.

Vartti tms. kertoivat että tappelu on tapahtunut:
http://www.vartti.fi/artikkeli/eafdb7a3-bcc6-4890-890c-1e431af272e1

"50 miestä, 2 sairaalaan, 4 poliisin huostaan, tms." Mehevä uutinen, mutta jostakin syystä, valtamedia katsoi parhaaksi vaieta asiasta. Sen sijaan pari vuotta sitten vaahdottiin mahdollisesta somalilapsen tönäisystä junassa viikko taikka vuosi sitten casesta missä kaksi suomalaista humalaista mustasukkaista nuorta hajoitti harjanvarrella Rovaniemellä vastaanottokeskuksen ikkunan: rasistinen joukkohyökkäys. Jostakin syystä, tästä casesta oltiin kuin kusi sukassa.

Seuraava kommentointi asiasta Vartissa oli: "Joukkotappelu osoittautumassa rasistiseksi hyökkäykseksi"
http://www.vartti.fi/artikkeli/0a17fb68-c59b-4647-9e5e-46af53917dd6
Tästä saa kuvan, että suomalaiset kuulapäät hyökänneet kahden ahkeran neekerin kimppuun. Jostakin ihmeellisestä syytä valtamedia edelleen kuin kusisukassa. Hiiren hiljaa. Jotenkin tämä ei sovi suomalaisen median reaktioihin. Täällä pitäisi olla käynnissä jo maanhätä ja itseruoskimisen ME. Vanhasen olisi pitänyt jo pyytää 23 kertaa anteeksi.

Miksi ei näin? Koska jo Vartin lukiakeskustelun ja hommaforumin silminnäkijöiden perusteella albaanit / muut slobot pieksivät pari neekeriä huvikseen. Eli suorittivat äärimmäisen rasistisen rikoksen. Kenties rasistisimman rikoksen mitä Suomessa on koskaan tehty.

Median ja lainsäätäjien käsityksen mukaan, rasismia voi ilmeisesti sitten tapahtua vain suomalaisen toimesta. Miksi helvetissä valtamedia ei puutu tähän. Jos oikeasti 50 miestä pieksee kaksi satunnaista kaveria sairaalakuntoon voisi tästä uutisoida. Mutta ei voi kun tekijät ovat mamuja, vaikka uhritkin ovat mamuja.

Onko systeemissä jotakin pielessä? Mieti ketä äänestät ensi vaaleissa.

"Monikulttuuri on rikkaus ja Suomi tarvitsee maahanmuuttajia."

EDIT: ohessa lainaus Vartin lukijakeskustelusta. "Itse seurasin tapahtumia noin kymmenen metrin päästä eikä kyseessä todellakaan ollut suomalaiset "amisnatsit" vaan n. 20 itäeurooppalaista (Kosovo?) sankaria iältään 20-35 vuoden välillä, jotka pahoinpitelivät joukolla kaksi tummaihoista miestä. Pahoinpideltyjen "rikos" oli tasan se, että he yrittivät kävellä asemalla parveilleen pahoinpitelijäjoukon läpi eivätkä todellakaan haastaneet riitaa."

27.3.2010 15:38  Mestari

Jussi Halla-aho

27.3.2010 16:55  Greenish

Minusta Oden ja Jutan ajattelun samankaltaisuus on vain eduksi jälkimäiselle. Ode on arvostettu ja fiksu kaveri. Niinkuin tuosta tekstistäkin voi todeta.

27.3.2010 18:06  LRS

Alkaa jo joka puolueen linjaus olla kuin Reinon kynästä konsanaan..

http://reinoblog.blogspot.com/2007/03/ohjeita-suomeen-muuttavalle.html

27.3.2010 19:34  EKL

Jees vii kään.. näinhän se menee!

27.3.2010 19:38  Johannes

Soininvaaran hyvä vastaus Urpilaiselle ja myös Guzenina-Richardsonille.

http://www.soininvaara.fi/2010/03/27/maan-tapa-urpilainen-ja-demarien-dilemma/

Soininvaara: "Urpilainen yrittää ajaa kaksilla vankkureilla. Toisaalta hän antaa sloganilleen poliittisesti korrektin sisällön. Kukapa nyt voisi sitä vastustaa, että maahan muuttajien olisi hyvä oppia kieltä ja Suomessa pitää noudattaa Suomen lakia. Samalla hän kuitenkin liehakoi niitä demarien karsinasta perussuomalaisten puolelle kurkkivia, joita ulkomaalaisten vieraat tavat risovat. En oikein usko, että jos kontulalainen vuokrataloasukas kääntyy perussuomalaiseksi, kun viereiseen huoneistoon muuttaa somali, hänen perusmotiivinsa olisi sääli perheen tyttöjä kohtaan.

Minusta on ollut pitkään päivän selvää, että demarit alkavat jossakin vaiheessa kalastella ulkomaalaisvastaisia ääniä. Eräs johtava demari itse asiassa sanoi tämän minulle vuosia sitten tarkasteltuaan demarien menestystä Euroopassa. Oikeistopopulististen muukalaisvastaisten puolueiden äänet tulevat työväenpuolueilta.

Eivät demarit ole ensimmäistä kertaa ajamassa kaksilla vankkureilla suhteessa maahanmuuttajiin. Ei Kari Rajamäen valinta poliisiministeriksi mikään tapaturma ollut. Rajamäki kalasti puolueelle ääniä kentän toiselta laidalta ja Filatov toiselta."

Samaa laulua laulaa Guzenina-Richardson. Pia Viitasen rooli vihreiden perushaukkujana on nyt vaihtunut Guzenina-Richardsoniin. Naama vaihtuu, virsi ei.

27.3.2010 20:03  jasmin

Vihreät taitavat nyt olla vähän peloissaan lähestyvien vaalin takia. Eivät ole pitäneet niistä vihreistä asioista kiinni ja nyt pitää sitten räksyttää muiden suuntaan. Hoitakaa vihreät työnne älkääkä sekoilko!

27.3.2010 20:21  jormanen

Vihreät häviävät tulevat ek-vaalit ja siirtyvät oppositioon. Ja hyvä niin.

27.3.2010 22:35  Karski

Ennen vanhaan maalla sanottiin: Talo toimii tavallaan, vieraat kulkee ajallaan. Ja uusille piioille ja rengeille pruukattiin todeta että "talossa talon tavalla". On se hyvä että demaritkin ovat siirtymässä näihin agraariyhteiskunnan hyviin vanhoihin arvoihin.

28.3.2010 11:43  Matti

Ettekö te tunarit nyt saaneet yhtään välkympää slogania kehitettyä kuin "maassa maan tavalla"? Toivottavasti siitä ette ainakaan kenellekään maksaneet...

Olisikohan aika nyt tajuta että poliitikkojen ei välttämättä tarvitse miellyttää hommafoorumin juntteja?

25.4.2010 19:18  Olavi Vulkko

Soininvaara ja vihreät yleisesti haluavat edistää energian käytön lisäämistä, sillä jokainen maahanmuuttaja käyttää minimissään 10 kertaa ja maksimissaan 1000 kertaa enemmän energiaa ja fossiilisia polttoaineita kuin lähtömaassaan. Vai onko heillä tavoitteena kehittää tänne joku rääsyläis joukko joka elää ilman lämpöä, asuntoja ja likennettä?

9.8.2010 17:13  elän fasistihelvetissä

puheet ovat yhtä tyhjän kanssa ja teot on ne jotka vihdoin ja viimein tulevat ratkaisemaan seuraavat eduskuntavaalit...turha selitellä yhtään mitään kun koko totuus tekoineen ja sanomisineen löytyy palaamalla ajassa taaksepäin riittävän pitkälle ja katsomalla mitä oikeasti kukin on tehnyt...ei valehtelijoita voi uskoa vaikka kuinka seliteltäisiin ja vääristeltäisiin...on jo aika päästä näistä mädistä ihmisistä joka puolueesta jotka omaa etuaan ajavina ovat olleet ajamassa tätä maata kirjaimmelliseti fasismi diktatuuri islam helvettiin välittämättä vähääkään totuudesta tai ihmisoikeuksista laista puhumattakaan...hyi helvetti...maastapako on jo alkanut ja luulempa että ne ihmiset joilla on varaa tulevat lähtemään pois...jos eduskuntaan ei saada valittua rehellisiä ja oikeasti älykkäitä ihmisiä jotka kunnioittavat lakia ja jotka myös korjaisivat tämän madänneen oikeusvaltion puitteet oikeuslaitoksia myöten...siihen ei vaikuta edes vaalivilpit rahoineen ja kontakteineen se tapahtuu jos se on tapahtuakseen tästä ei voi kuin nousta ylöspäin ja mieluummin ilman nykyisiä roistoja ja maanpettureita sairaine käsityksineen ihmisoikeuksista ja tasarvoista...terveisin...todella moni rehellinen suomalainen.....ps vanha sanonta on että varkaat ja huorat ovat tarkkoja kunniansa perään...tiedän että tämäkin menee ohi mutta uusia diktatuurilakeja odotellessa jatka sitä mitä osaat parhaiten...mitä se sitten onkin

1.3.2011 18:08  Paras pikavippi

Tuntuu aika asialliselta mieheltä tämä Osmo.

25.3.2011 5:15  Pikavippi

Kiitos osmo todellankin järjen äänestä!

5.3.2012 11:45  christian louboutin paris

My brother recommended I might like this web site. He was entirely right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks

5.9.2011 15:33  coach.com

KABUL, Afghanistan ? In life and death, Sabar Lal?s story was riddled
with conflicting narratives. Multimedia Map RelatedTroops Kill Man Linked
to Al Qaeda and Attacks (September 4, 2011) Coach Handbags Outlet
Times Topic: AfghanistanAfter the fall of the Taliban government in 2001,
he claimed to be on the side of the Americans in the hunt for Al Qaeda,Chanel Outlet
but United States troops accused him of helping Osama bin
Laden and his allies flee to Pakistan. Coco Chanel Outlet
After five years in the American detention center at Guantánamo Bay,
Cuba, he returned to Afghanistan in 2007 and built a new life with Moncler Store
his two wives and nine children. They lived comfortably in a wealthy section
of Jalalabad, one of the safer big cities in the country.
But suspicions lingered, and on Friday, Louis Vuitton Online
coalition and Afghan forces killed him in a night raid at his residence,
acting on intelligence that he had been using his wealth to help lead
and finance insurgent attacks in the Pech Valley in Kunar, Chanel Outlet
the northeastern province where he grew up. Coach Handbags
His death has angered members of the Afghanistan High Peace Council,
who are responsible for reconciliation efforts with militants.
Council members say that just days earlier they had won a promise from
coalition forces to stop bothering Mr. Lal after they had detained him last month.
NATO officials insist they had not detained him. Moncler Coats Outlet
These conflicting details, among many others, add to the puzzle of Mr.Cheap North Face
Lal?s life before and after Guantánamo. His killing comes as the Peace Council,
appointed by President Hamid Karzai, is struggling to persuade Taliban fighters
to lay down their arms and rejoin society. Some council members worried Sunday that
NATO?s raid on Mr. Lal?s compound could further undermine those efforts.
?It really hurts the prestige of the Peace Council among the people of Afghanistan,?
said Haji Deen Muhammad, a council member. ?More importantly, those
Taliban members who were released through our process Moncler Shop
are going to have big concerns that this will happen to them.? Coach Wallets
Council members said NATO and Afghan forces detained Mr. Lal,
who was in his late 40s, in an operation early last month, Louis Vuitton Outlet
then turned him over to the National Directorate of Security, Afghanistan?s main
intelligence agency. But after assurances from Afghan intelligence officials and
high-level government officials that he did not pose a threat, the council,
working closely with its NATO counterparts, obtained his release, said Farhadullah Farhad,
the council?s deputy chief executive officer. Coach Outlet Online
?Everybody was involved,? he said, adding, ?They would not have released him unless he was proven innocent.?
Lt. Col. Jimmie E. Cummings Jr., a spokesman for the NATO-led military coalition,
said that until the operation that killed Mr. Lal, NATO forces had never coach online outlet store
?detained him or had him in custody.? Officials with the National Directorate of
Security did not respond to questions on Sunday. www.louisvuitton.com
White House officials have long worried about Guantánamo detainees reverting
to terrorism after their release. More than 600 prisoners have been released
or transferred to prisons elsewhere since 2002, a Defense Department
spokeswoman said Sunday. Last year, the Obama administration told Congress
that 117 former detainees were confirmed or suspected of turning to
terrorist activity. The prison still holds 171 detainees. LV
Mr. Lal, who was identified in Guantánamo records as Sabar Lal Melma,
was viewed by officials there as someone more committed to self-interest than to any cause.
He had come from a wealthy family in Kunar Province and had ties to prominent tribal elders.
Through years of fighting against the Soviets in the late 1980s and later against the Taliban,
he knew the treacherous mountain terrain along the Pakistan border intimately,
information valued by American forces searching for Qaeda crossing routes.
After the Taliban?s fall in late 2001, coach.com
he was given the rank of brigadier general and put in charge of 600 border security troops in Kunar.
But as Americans searched for Bin Laden in the mountainous Tora Bora region south of Kunar,
they suspected Mr. Lal of orchestrating rocket attacks against American forces.
They also suspected that he and a prominent tribal elder were helping Arab fighters,
perhaps even Bin Laden himself, escape to Pakistan.

10.9.2011 21:29  Osmo

Osmo on suomen talonmies

13.9.2011 4:47  moncler jackets

I am really enjoying reading your well written articles. I think you spend numerous effort and time updating your blog. I have bookmarked it and I am taking a look ahead to reading new articles. Please keep up the good articles! moncler jackets moncler jakcet mancler parka Moncler Classic Branson Down Jacket Moncler Quilted Body Warmer Vest

17.9.2011 19:39  canada goose jackets

Do you want to make more [url=http://www.canadagoosejacketscheap.com/]Canada Goose Jackets Cheap[/url] is the dream of every woman who love fashion things but also can not afford these expensive [url=http://www.canadagoosejacketscheap.com/womens-canada-goose-parka-s-1.html]Womens Canada Goose Parka[/url].I believe you also want to have this [url=http://www.canadagoosejacketscheap.com/kids-canada-goose-s-3.html]Kids Canada Goose[/url].Now come to our online store,you can find your favorite products [url=http://www.canadagoosejacketscheap.com/mens-canada-goose-parka-s-2.html]Mens Canada Goose Parka[/url] can also save a lot your time.

18.9.2011 11:11  supra footwear

Supra Shoes
Supra Footwear
Supra Skytop
Supra Skylow
Supra Tk
Supra Vaider

28.9.2011 12:09  Arianna geburg

somehouwe [url= http://www.somehouwe.com]somehouwe[/url] somehouwe somehouwe http://www.somehouwe.com

29.9.2011 11:53  replica watches for men

For some reason only half of the post has been displayed, could it be my browser or the site?

29.9.2011 11:53  vintage wedding dresses

Hello, Good morning i so love Your blog, i woudl be happy to blog a multimedia review about your website on my small Dining Site would you say yes please? Best regards

4.10.2011 19:21  Kohta ne ovat laittomia

Eduskunnassa on tehty aloite näiden kieltämiseksi lailla, ollaanko seuraamassa ruotsin mallia jossa se on jo laitonta?

4.10.2011 19:24  Kohta ne ovat laittomia??

Eduskunnassa on tehty aloite näiden kieltämiseksi lailla, ollaanko seuraamassa ruotsin mallia jossa se on jo laitonta?

10.10.2011 10:34  landscape paintings

What interests me is living and dying for what one loves.

10.12.2011 5:17  moncler jassen

Come on. look at the moncler dames. Go to buy some.

1.12.2011 5:34  Polo Ralph Lauren Outlet

Hello! I read your article again. Your article is so wonderful, rich philosophy of life, inspired by those at the loss of people. It is with joy and glad to read of your article. Continue to wait for your update.

17.12.2011 4:39  moncler jassen

I could not agree with your Blog any more. I like your content and the way you write. moncler muts are also good to read.

10.1.2012 5:32  uggs schoenen

wonderful publish, very informative. I wonder why the opposite expertsof this sector do not realize this. You should proceed your writing. I am sure, you have a great readers? base already!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini